Κάθε φούρνος και μια εμπειρία που βιώνουμε με όλες μας τις αισθήσεις. Κάθε ζαχαροπλαστείο και ένα γλυκό συναίσθημα που γίνεται ανάμνηση.
Η μεγάλη βόλτα στους φούρνους και στα ζαχαροπλαστεία που απλώθηκε σε όλη τη χώρα ήταν εκπληκτική. Νόστιμη και πολύπλοκη, έφερε κοντά μας ανθρώπους με ζωή που μοιάζει μυθιστόρημα και αποκάλυψε τις σημερινές γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων με γοητευτικό τρόπο.
Το περιοδικό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα επέλεξε να μας συμπεριλάβει στο αφιέρωμα του.


Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον ιστότοπο του «Saveur», του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού γαστρονομίας, διάβαζα για τις καλύτερες μάντολες του κόσμου. Ποιες ήταν; Μα, αυτές της Κεφαλονιάς! Το άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο «Μην φύγετε από αυτό το ελληνικό νησί χωρίς να δοκιμάσετε τα καλύτερα καραμελωμένα αμύγδαλα του κόσμου» υπέγραφε η ιστορικός και συγγραφέας Αν Μπράμλεϊ.
Γλυκιές, παραδοσιακές γεύσεις
Πρωταγωνιστής το αμύγδαλο! Μάντολες, μάντολες μελιού, μαντολάτο, μπαρμπουλέ, παστέλι, παστοκύδωνο, αμυγδαλωτά, αμυγδαλόπιτα, γλυκά του κουταλιού.
Μια γλυκιά ζαλάδα μας έπιασε, όταν μπήκαμε στο εργαστήρι του Διονύση Καππάτου. Κάτω απ' το Ενετικό Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, στα Τραυλιάτα, είναι η «Βοσκοπούλα», οι δραστηριότητες της οποίας ξεκινάνε από το 1910. Τρεις γενιές μαστόρων της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής συνεχίζουν το σιγοκαβούρδισμα των αμυγδάλων στο μπακιρένιο καζάνι και με υπομονή πάνω απ' τον αναδευτήρα παρασκευάζουν τη μάντολα. Μετά το καβούρντισμά της, είναι έτοιμη να τη γευτούμε ...καστανή ή κοκκινωπή! Οσοι την προτιμήσουν κοκκινωπή, να ξέρουν ότι τα χημικά εδώ δεν έχουν θέση. Ο χρωματισμός της μάντολας με κόκκινο χρώμα, προκύπτει από ειδική κατεργασία φυκιών της θάλασσας! Ενώ η καστανή μάντολα μελιού γίνεται με καραμέλα μελιού!
Στοιχεία επικοινωνίας
Έδρα: Λιθόστρωτο 41, Αργοστόλι 28100
Τηλέφωνο: (+30) 26710 26186
Υποκατάστημα: Λεωφ. Αντώνη Τρίτση 78, Αργοστόλι 28100
Τηλέφωνο: (+30) 26710 25434
Περιήγηση
Πιστοποιήσεις


